keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Uuniohrapuuro

Heippa taas!
Tällä viikolla tahti päivitysten suhteen onkin ollut tavallista vauhdikkaampi, pääasiassa sen takia, että ehdin viime viikon ja viikonlopun aikana loihtimaan tai ainakin tekemään päätöksiä herkkujen loihtimisesta tällä viikolla. Toivotaan, että tahti pysyttelee edes jossain määrin tällä tasolla jatkossakin!

Kun viimeksi tein päivityksen Maku-lehden saapumisesta, kerroin lehden sisältävän puuro-ohjeita, joita päätin myös kokeilla. Viime viikon lopulla meidän kaapista löytyi 3 litraa vanhentuvaa maitoa ja päätin vihdoin ja viimein kaivaa ohraryynit kaapin pohjalta ja laittaa uuniin hautumaan maidon kanssa. Tästä puurosta riitti minulle ruokaa myös yhdeksi paastopäiväksi ja koin sen olleen yksi parhaimmista paastoruuista tähän astisen pätkäpaastoamiseni aikana. 

Olen itse suuuuuuren suuri puurofani. Kaikki puurot oikeastaan uppoavat. Tällä hetkellä löysin kokeiluun vanhan tutun, riisihiutalepuuron. Hirssipuuro on myös yksi suosikeistani, koska se ei oikeastaan edes maistu puurolta. Tai siis tottakai rakenne sen paljastaa puuroksi, mutta maku on tavallisiin puuroihin nähden erilainen. Lisäksi hirssipuuron joukkoon on mielestäni helpompi lisäillä hedelmiä makua antamaan kuin muihin puuroihin. 

Ohrapuuro oli uskomattoman helppo ja vaivaton valmistaa. Kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan ja uuniin hautumaan kolmeksi tunniksi. Sekoitella ei tarvitse, mutta itse näin kuitenkin tein hautumisen alussa. Ja lopulta uunista tulee täydellisen näköinen vuuallinen taivaallisen tuoksuista herkkua! Nam!


Ainekset:
2 dl ohrasuurimoita
1,25 l maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voita

Voiteluun:
voita


  • Voitele uunivuoka.
  • Mittaa suurimot, maito ja suola vuokaan ja sekoita. Lisää joukkoon lisäksi nokareita voita.
  • Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 3 tuntia (Minulla meni 2 h 20 min, muistakaa siis TARKKAILLA PUUROA KAHDEN TUNNIN JÄLKEEN!!). Lisää tarvittaessa maitoa. 
  • Pitkään hautunut uuniohrapuuro on pehmeän maukasta ja punertavaa.
  • Tarjoa puuron kanssa esimerkiksi mehukeittoa.



Follow on Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti