Pullat ja munkit

Extempore rahkamunkit

Heipä hei! Ja heti alkuun suuuren suuret anteeksipyynnöt tästä hurjan pitkästä hiljaisuudesta. Paikkahan on ollut kuin hautausmaa! Onneksi näin käppyröistä, että joku sentään on tehnyt blogiin liikennettä, kun minä en ole sitä ollut edesauttamassa. 

Elämässä on taas tapahtunut paljon, on ollut huolia ja murheita ja myös niitä päiviä, kun on tuntunut siltä, että on saanut jotain aikaiseksi. Pätkäpaastoa on takana jo huikeat kolme viikkoa, vaikkakaan painossa ei toistaiseksi ole tapahtunut suuria muutoksia (vika on muussa syömisessäni, siksi tällä viikolla olen ottanut itseäni tosissaan niskasta kiinni). Lisäksi kaikki leipominen ja keittiössä tekeminen on hieman vaikeuttanut täydellistä "laihdutuskuuria" :-D Mutta kuten monetkin lehdet ovat nyt toitottaneet: Ei saa kieltää itseltään mitään kokonaan, tai retkahdus on taattu! Tässä minun alkuvuoteni motto. Ihmekös paino ei ole pudonnut! :-D

Mutta nyt itse asiaan. Prismassa oli munkkirasva tarjouksessa, koska päivämäärät alkoivat paukkua, ja Markus pyysi oikein nätisti, voisinko leipoa hänelle rahkamunkkeja. Tottakai minun oli pakko luvata leipoa! Leipominen on myös mielestäni terapeuttista ja katkaisee pitkän opiskeluputken loistavasti. Viime viikolla urakoin macaroneja ja tällä viikolla munkkeja.

Kun joku mainitsee rahkamunkit, mieleeni tulevat ensimmäisenä Fazerin paistopisteen ja pakastealtaan Nami-munkit, jotka ovat ihanan kosteita ja vaniljaisia sisältä, mutta tavallisten munkkien tapaan rapsakoita pinnasta. Tätä siis lähdin tavoittelemaan. Laitoimpa siis hakusanan Googleen ja löysin aivan loistavan reseptin, jonka tämä huikea blogisti oli aivan omin kätösin tehnyt ja saanut aikaiseksi NAMI-MUNKKEJA! Kyllä! Se on mahdollista! Päätin siis kokeilla tätä reseptiä Onnelan rahkamunkit ja en voi kuin hehkuttaa! Munkeista tuli aivan loistavia, suurkiitokset Onnelasta -blogin kirjoittajalle tämän ihanan respetin jakamisesta!

Koska en ole reseptiä itse suunnitellut enkä muokannut mitenkään, annan Teille vain osoitteen, josta pääsette lukemaan yksityiskohtaiset ohjeet ja vinkit näiden ihanuuksien tekoon. Itselläni ei ollut käytössä 2 cm tyllaa, joten päätin pärjätä pienemmällä. Pyöreitä munkkeja ei omalla tyllallani saanut, ellei halunnut munkkien olevan halkaisijaltaan noin 2 senttisiä. Siksi meille tuli pötkömunkkeja, mutta hei, maku ratkaisee! ;-) Lisäksi sähläsin jonkun verran rasvan lämpötilan kanssa ja onnistuin nostamaan sen yli 200 asteeseen, muistoiksi jäi pieni määrä lähes mustia ja keskeltä inan raakoja munkkeja sekä pari palovammaa. Olkaa siis varovaisia!

Tässä vielä uudestaan linkki reseptiin: Onnelan rahkamunkit



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti