tiistai 4. maaliskuuta 2014

Banaani-proteiiniletut

Viime viikolla löysin blogeja selaillessani Fast:in sivuilta ilmaisen Proteiinileivonnaisia vihkosen, jonka pystyi tilaamaan ilmaiseksi kotiin ja lataamaan tietokoneelle PDF-tiedostona. Lueskelin vihkosen läpi jo koneeltani ja tilasin sen myös paperiversiona. Ensimmäinen resepti, jota päätin kokeilla oli banaaniletut. Olin jo aikaisemmin syönyt, ja olen kyseisen reseptin tänne myös blogannut, banaanilettuja, mutta tämä resepti oli erilainen, koska se sisälsi sekä suklaan makuista proteiinijauhetta että maitorahkaa.

Aiemmin lettujen koostumus ei ole mielestäni ollut oikeanlainen, joten innostuin nähdessäni reseptin, jossa koostumusta oli muutettu. Noh, lettujen paistaminen ei maitorahkan eikä proteiinijauheen avulla muuttunut yhtään aiempaa helpommaksi, mutta maku oli tietysti suklaisempi. Mikään nopea aamupala tämä ei kuitenkaan ollut, vaan aikaa tuhraantui yli tunti. Ja jos mahan olisi täyteen syönyt, niin olisi aamupalasta saanut tosiaan aikamoisen kaloripommin. Mutta anyway, vähän vaihtelua elämään ja arkeen! :-)

Reseptivihkosen voi tilata täältä.


Ainekset (223 g lettuja):

2 kpl kananmunia
125 g kypsää banaania (n. 1 banaani)
100 g rasvatonta maitorahkaa
25 g Fast Pudding (suklaa)
ripaus ruususuolaa
voita paistamiseen

  • Muussaa banaani. Lisää loput ainekset sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Hauduta pannulla pienessä määrässä rasvaa pieniä lettuja. Itse käytin rasvaa joka kolmannen letun paistamiseen.
  • Tarjoile esimerkiksi banaanin, kanelin, pähkinärouheen tai hunajan kanssa.
Koko annos sisältää:
24 g hiilihydraatteja
22 g rasvaa
60 g proteiinia
533 kcal energiaa





Vihkosessa oli valtava määrä houkuttelevia reseptejä ja vaikka kuinka olen päättänyt boikotoida Cook-Bake-Cake - proteiinijauheita, voi olla, että joudun nyt taipumaan. Lisää on siis luvassa terveellisempien herkkujen ystäville! ;-) Vaikka vihkosen kannessa luvataankin "herkuttelua terveellisemmin", eivät reseptit silti kalorittomia ole. Proteiinien määrää on lisätty ja höhhö-vehnäjauhot korvattu proteiinijauhoilla tai gluteenittomilla jauhoilla. Lisäksi sokeri on korvattu stevialla.

Follow on Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti