perjantai 14. maaliskuuta 2014

Sitruunainen katkarapuspagetti

Heippa taas!

Ensimmäiset kirjoitukset olivat ja menivät ja hyvin menivätkin! Koe onnistui aivan loistavasti, täydellisyydestä kuitenkin joku piste puuttui, lisäksi piknik oli aivan loistava ;-) Tänä viikonloppuna pitääkin tehdä taas uudet piknik-eväät tänne esiteltäväksi ja fysiikan yo-kirjoituksiin mukaan otettavaksi! Mutta niitä odotellessa!

Tässä loppuviikosta olen yrittänyt epätoivoisesti ottaa niskalenkkiotetta momenteista ja hitausmomenteista, joten leipominen on jäänyt vähemmällä ja on oikeastaan tuntunut siltä, että en ole edes normaalia lämmintä ruokaa jaksanut aina valmistaa. Ja sitten kun sen olen tehnyt, lautaselle on päätynyt lähinnä epämääräinen kasa jotain munakkaan ja salaatin yhdistelmää etäisesti muistuttavaa. Tänään kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja päätin hetken mielijohteesta, että haluan tehdä katkarapuspagettia. Kyllä. Katkarapuspagetti. Mulle. Heti. Nyt. Kiitos. Kirjoitin googleen katkarapuspagetti ja valitsin ensimmäisen eteeni tulevan reseptin, jonka loppujen lopuksi muokkasin lähes kokonaan oman laisekseni. Lopputuloksessa reseptin kanssa yhtenevää taisi olla lopulta spagetti, katkaravut ja sitruunankuori.

Ruuasta tuli tosi tosi hyvää ja pakko myöntää, että yllätyin itsekin aivan täysin, en osannut edes kovimmissa mielikuvitukseni tuotoksissa odottaa mitään niin hyvää ja maukasta. Siinäpä onkin sitten se syy, miksi tämä resepti päätyy tänne blogiin (tämä blogi, kun kuitenkin on leivontablogi eikä ruokablogi). Markuksellekin kehuin ruokaa välittömästi ja vastauksena sain vain viestin "jäikö sitä mullekin?". Ja eihän sitä jäänyt :-D Joten, uutta annosta kehiin! Onneksi tämä oli helppo ja nopea valmistaa, joten Markuskin pääsi töiden jälkeen nauttimaan inspiraatiopuuskastani!

Ruoka oli myös yllättävän kevyttä ja sain kerrankin syödä hyvällä omallatunnolla vatsani aivan täyteen! Koko annos, jonka valmistin, sisälsi yhteensä vain 400 kilokaloria, mikä oli todella vähän siihen ruokamäärään nähden, jonka suustani alas tungin.


Ainekset:
1 annos täysjyväspagettia (keitettynä n. 200g)
1 valkosipulin kynsi
½ sipuli
1/3 vihreä chili
60 - 80 g katkarapuja
½ sitruunan raastettu kuori
70 g kolme yrttiä ruokakermaa
vajaa rkl öljyä paistamiseen
himalajan ruususuolaa
mustapippuria


  • Keitä spagetti suolatussa vedessä kypsäksi paketin ohjeen mukaan.
  • Pilko valkosipuli, chili ja sipuli pieneksi kuutioksi. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit ja chili pannulla. Kun ovat saaneet kauniisti väriä, lisää katkaravut ja paista kunnes ne ovat sulaneet, lämmenneet ja saaneet vähän väriä.
  • Sammuta levy. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta spagetti ja lisää kääntelemällä katkarapuseokseen. Lisää lopuksi kerma ja kääntele seos kunnolla.
  • Pyöräytä spagetti haarukan ympärille ja asettele lautaselle. Lusikoi päälle katkarapuja ja sipuli-valkosipuli-chili -seosta. Nauti.
Nams nams! Markuskin tykkäsi kovasti, vaikkei suuri katkarapufani olekaan! 




Hauskaa alkavaa viikonloppua,
Viivi


Follow on Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti