lauantai 15. maaliskuuta 2014

Hasselpähkinäkeksit

Tänään aamulla sain inspiraation tehdä näitä keksejä, joiden ohjeen löysin The Iron You:n sivuilta jo viime viikolla. Ostimme viime viikolla jo kaikki ainekset valmiiksi ja ajattelin, että teen näitä sitten joskus, kun ehdin. Ajattelin ottaa keksejä evääksi yo-kirjoituksiin, mutta taitaa käydä niin, että ne loppuvat ennen kuin päätyvät eväsrasiaan asti. Nämä ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullisia ja terveellisiä ja ja ja. Kuten The Iron You:n kirjoittaja myös totesi, voisin jatkaa tuota listaa loputtomiin, mutta näiden kohdalla ei perusteluja oikeasti tarvita! Annetaan keksien puhua puolestaan!


Ainekset:
2 cups hasselpähkinöitä
4 rkl maissitärkkelystä
1/4 tl himalajan ruususuolaa
1 kananmuna
4 rkl hunajaa
1 tl vanilja-aromia
1 tl kookosöljyä


  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Mittaa pähkinät leivinpaperin päälle pellille ja laita 10 minuutiksi esilämmitettyyn uuniin paahtumaan. Sekoita pähkinöitä kerran paiston aikana. Jäähdytä pähkinät. Jos käytät kuorellisia pähkinöitä, kuori ne tässä vaiheessa joko yksitellen sormin (ei kestänyt kovin kauaa) tai kahden pyyhkeen välissä kovasti hieromalla (ohje The Iron You:n sivulla). 
  • Kaada kuoritut pähkinät blenderiin ja blendaa karkeaksi jauheeksi. Älä aja pähkinöitä aivan jauhoksi, jotta kekseihin jää vähän suuntuntumaa.
  • Mittaa erilliseen kippoon hasselpähkinäjauheen lisäksi himalajansuola sekä maissitärkkelys. Sekoita käsin hyvin sekaisin.
  • Lisää joukkoon kananmuna, hunaja, vanilja-aromi sekä sulatettu kookosöljy. Sekoita puulusikalla tasaiseksi massaksi. Massa jää kosteaksi. 
  • Aseta taikina jääkaappiin lepäämään vähintään 15 minuutiksi.
  • Muotoile taikinasta noin ½ sentin paksuisia pyörylöitä leivinpaperille ja paina keskelle pienellä lasilla ympyrä. Kerää ylitse jäänyt taikina takaisin kippoon ja tee seuraava keksi samalla tavalla. 
  • Paista keksit 180 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuutin ajan. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.
Vinkki! Jos haluat, voit kastaa puolet jokaisesta keksistä tummaan suklaaseen. Vaihtoehtoisesti voit sipaista keksille myös maapähkinävoita tai Nutellaa! Toimii!

Vaikka keksit ovatkin jälleen kerran erittäin terveellisiä ja sisältävät hyviä rasvoja, eivät lainkaan valkoista sokeria ja ovat kaikenlisäksi gluteenittomia ja vegaanisia, ne ovat todellisia kaloripommeja (koska pähkinät!!). Kohtuullisina annoksina nautittuna nämä kuitenkin ovat aivan täydellinen herkku esimerkiksi lauantai-iltaan!




Follow on Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti