Naposteltavat

Omenasipsit

Hillojen keittämisestä jäi edelleenkin muutama kilo omenoita yli, joten päätin tehdä kuivattuja omenalastuja. Puolessa välissä tätä projektia päätin kuitenkin kokeilla jotain ihan uutta ja päätin tehdä omenasipsejä kuivaamalla omenalastuja vielä noin ½ tuntia kauemmin. Olisin ottanut parempia kuvia näistä tuotoksista, mutta....ne katosivat leivinpapereiden päältä kuin tuhka tuuleen. Olivat niiiiin hyviä. Onneksi parvekkeelta löytyy vielä jokunen omena, niin saadaan vielä uusi satsi sipsejä kehiin!


Kuori omenat ja leikkaa ne lastuiksi mandoliinilla, tai niinkuin itse tein juustohöylällä. Lämmitä uuni 110 asteiseksi ja asettele omenalastut pellille. Kuivaa lastuja uunissa n. 1½ tuntia ja ota jäähtymään. Ota leivinpaperit peltien päältä pois, jotta lastut eivät kerää kosteutta. 
Nauti! ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti