sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kanaa Korma

Torstaina päätin haluta tehdä viikonloppuna kanacurrya. Eikä mitä tahansa kanacurrya, vaan alusta asti itse tehtyä kanacurrya. Googletin siis heti alkajaisiksi currytahnan ohjeen. Ensimmäisenä osumana tuli Jamie Oliverin resepti, johon luotin kuin vuoreen. (Jamie Oliver vaan on ihan loistava ;-) Kun sitten aloin curry paste:n ohjetta tarkemmin tutkia, sivulta löytyikin neljä tai viisi erilaista ohjetta. Päädyimme lopulta korma-tahnaan. 

En ollut koskaan ennen tehnyt currytahnaa itse, vaan olimme aina ennen ostaneet joko valmiin mausteseoksen, joka kaadettiin kanan päälle ja kookosmaito viimeiseksi koko komeuden joukkoon tai olimme käyttäneet currytahnaa suoraan purkista. Hyväähän se on aina ollut, sitä ei voi kieltää, mutta itse tehdyssä tahnassa vaan oli sitä jotain. Ja sen tekeminenkään ei ollut oikeasti vaikeaa: kaikki ainekset blenderiin tai sauvasekoittimen purkkiin ja tahnaksi. Muuttelin netistä löytämää ohjetta hieman sen mukaan, mitä olimme muistaneet ostaa kaupasta ja mitä olimme sitten kuitenkin unohtaneet.


Lopputuloksena pitäisi sitten syntyä keltaisen oranssia ihanasti tuoksuvaa ja tulista currytahnaa. Kanaa korma taas syntyy, kun kanojen paistamisen jälkeen lisää pannulle kanojen joukkoon juuri tehdyn tahnan ja jatkaa kookosmaidolla. Onko tämä sitten aitoa korma-kanaa, sitä en tiedä, mutta meidän tyylillemme uskollista intialaista ruokaa ainakin. Ja kaiken lisäksi vielä todella hyvää. 

Käyn tällä hetkellä aika usein Punnitse ja Säästä:ssä, koska kulutan pakastekuivattujamarjoja ihan hullun lailla (ja ne ovat muuten helkkarin kalliita, 12,50e/100g, ja minä hullu maksan niistä kerran kuukaudessa 12,50e, yhhh...). Päätinkin siis ottaa tämän vuoden missioksi ostaa liikkeestä joka käyntikerralla jotain uutta, jota en/emme ole vielä kokeilleet. Päätimme aloittaa eri riisilaaduista. Olemme jo kokeilleet tummaa jasmiiniriisiä ja nyt oli vuorossa punainen riisi. Punainen riisi oli miellyttävän neutraalin makuista ja näytti lautasella tavallista kivammalta erilaisen värimaailmansa takia. Suuri osa väristä kuitenkin harmikseni liukeni keittämisen aikana veteen ja päätyi sen mukana viemäriin. Pakko kyllä myöntää, että makunsa puolesta punainen riisi hävisi 6-0 jasmiiniriisille.


Yhdistelmänä punainen riisi ja korma-kana sopivat hyvin yhteen. Joskus on enemmänkin kuin kannattavaa nähdä vähän tavallista enemmän vaivaa ja tehdä kaikki alusta asti itse!


Ainekset:

Korma-tahna:
3 valkosipulinkynttä
peukalon mittainen pätkä tuoretta inkivääriä
½ tl himalajansuolaa
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl ketsuppia (oikeasti ohjeessa luki tomaattipyreetä, mutta tämä kuului unohdettujen tarvikkeiden listalle.)
1 tuore vihreä chili
1 kuivattu punainen chili (koska meiltä sattumoisin tällaisiakin nurkista löytyy)
3 rkl kookoshiutaleita
2 rkl mantelilastuja
kourallinen tuoretta korianteria
2 tl kuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
½ tl savustettua paprikaa (jauhettu mauste)
1 tl garam masalaa

Lisäksi:
700 g broilerin fileesuikaleita
1 tlk kookosmaitoa
punaista riisiä


  • Kuori valkosipulin kynnet ja inkivääri ja paloittele karkeiksi paloiksi. Lisää ne blenderiin tai sauvasekoittimen purkkiin suolan, öljyn, ketsupin, chilien (paloittele pariin osaan), kookoshiutaleiden, mantelilastujen ja korianterin kanssa.
  • Mittaa kaikki mausteet kuivalle paistinpannulle ja paahda, kunnes ne alkavat tuoksua huumavasti. Kaada mausteet huhmareeseen ja jauha tasaiseksi mausteseokseksi. Lisää mausteseos muiden ainesten sekaan ja jauha tasaiseksi tahnaksi. Alkuun tahnan teko onnistuu hyvin blenderillä, mutta tasaiseksi se on parasta ajaa sauvasekoittimella.
  • Paista kana pannussa kullanruskeaksi ja lisää joukkoon juuri tekemäsi currytahna. Kaada joukkoon kookosmaito ja sekoittele hyvin. 
  • Keitä riisi ja tarjoile korma-kanan kanssa. Koristele korianterilla.





Follow on Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti