torstai 31. lokakuuta 2013

Banaanipannukakut

Tästä reseptistä ovat varmaan jo monet kuulleet, ja ne jotka eivät vielä ole: NYT oli jo korkea aikakin!! Kyseessä ovat ns. fitness-pannukakut, joihin ei lisätä sokeria eikä juuri munien ja banaanien lisäksi mitään muutakaan, kuin paistoon tarvittava rasva! Luin tästä reseptistä ensimmäisen kerran entisen luokkakaverini blogista ja päätin kokeilla samantien!

Noh, se ensimmäinen satsi ei ollut niin onnistunut kuin tämä viimeisin. Ero johtui siitä, että erään toisen tuttuni rohkaisemana (luin siis tämänkin blogista) lisäsin taikinan joukkoon reilun ruokalusikallisen jauhoja, jolloin rakenne oli huomattavasti paremmin koossa pysyvä ja pannukakkuja oli paljon helpompi käsitellä paistettaessa. Toki voit jättää ohjeesta jauhot pois ja testata aitoa ja alkuperäistä reseptiä, itse en vain kyseisistä pannukakuista saanut kovin kauniin näköisiä. Mutta toisaalta, mahassa kaikki kuitenkin sekaisin menee ja lautaselle nämä pannukakut eivät tule yön yli jäämään, sen lupaan! ;-)

Ainekset:

2-3 banaania
4 kananmunaa
n. 1 rkl vehnäjauhoja
hieman leivinjauhetta (silmämääräisesti)
voita paistamiseen


  • Laita kaikki ainekset voita lukuunottamatta blenderiin ja sekoita tasaiseksi kuohkeaksi taikinaksi. Annostele suoraan blenderistä kuumaan pannuun. Tarjoile hedelmien ja marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti