sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Avokado-tuorejuusto kolmioleivät

Tyyntä myrskyn edellä, vai miten se menikään? Noh, myrskyä ehkä kuitenkin joudutaan täällä blogin puolella odottelemaan vielä jonkin aikaa, mutta ehkä sekin on vielä luvassa! Myrskyä on tässä elämässä kuitenkin ollut noin niinkuin muuten ihan tarpeeksi ja vapaapäivä silloin tällöin tekisi ihan gutaa. Eilen yritin olla vaan tekemättä mitään, mutta kuinkas kävikään. Kirjoista pystyin kuitenkin pysymään erossa, yllättävää kyllä, mutta...sitten siivottiin ja puunattiin ja pakko myöntää, että pyyhin pölyrätillä eilen jokaisen listan päällisenkin. Mikä. Mua. Vaivaa?

Tällä viikolla ensimmäisen paastopäivän aikana eksyin jälleen selailemaan jos jonkinmoisia ruokablogeja (jep, sadomasokistinen luonne, tiedän.) ja löysin taas melkein koko seuraavaksi viikoksi inspiraatiota. Yksi ylsi kuitenkin ylitse muiden ja oli aivan pakko päästä sitä kokeilemaan, maksoi mitä maksoi. Ja tällä kertaa se oikeasti maksoi. Meidän keittiön kaapeista löytyy jos jonkinmoista härpäkettä munankeittimestä yleiskoneeseen, mutta voileipägrilliä meillä ei ollut. Se resepti, jota minun oli vain aivan pakko päästä kokeilemaan oli tietenkin kolmioleipä, jonka tekemiseen tarvittiin voileipägrilliä, totta kai. Ja ei kun ostoksille! 

Olen nyt tässä lähiaikoina aivan hurahtanut superfoodeihin ja hyviin rasvoihin ja uusin paheeni, iänikuisen lakritsin lisäksi, onkin nykyään pähkinät. Cashewpähkinöitä, macadamiapähkinöitä, manteleita, saksanpähkinöitä, you name it, I eat it. Pähkinöiden lisäksi meidän jääkaapista löytyy jatkuvasti avokadoa. Sitä sitten lisätään salaattiin ja ruokaan ja nyt eilisen jälkeen myös leivän väliin! Uusimpana projektina kävin myös hakemassa Punnitse ja Säästä Turun putiikista pakastekuivattuja punaisia marjoja ja ensi kerralla taidan kokeilla myöskin gojimarjoja. 

Reseptin löysin siis netin syövereistä monen mutkan kautta, mutta painoin sen sijainenn tarkasti mieleeni. Inspiraation löysin siis täältä Omasta (p)ajasta. Alkuperäistä reseptiä muokkailin hieman omaan suuntaan. Pinaatti jäi pois, koska unohdin sen kaupasta ostaa, ensi kerralla kylläkin aiomme sitäkin kokeilla. Vuohenjuustolevitettä emme edes yrittäneet etsiä, koska Markus ei tuolle valkoiselle ihanuudelle lämpene sitten yhtään. Muuten kuitenkin mentiin aikalailla reseptin mukaan.

Makoisaa sunnuntai-illan loppua kaikille satunnaisille lukijoille :-)

p.s. Olen pahoillani hyvin rumista ja blaah-efektin aikaansaavista kuvista, mutta en vain millään viitsinyt jättää postausta ilman kuvia!



Ainekset (2 kolmiota):
2 viipaletta ruispaahtoleipää
maustamatonta tuorejuustoa
½ avokado
mustapippuria

Lisäksi:
voileipägrilli


  • Laita grilli lämpenemään. Voitele molemmat paahtoleivät maustamattomalla tuorejuustolla. 
  • Halkaise avokado ja leikkele siivuiksi. Asettele avokadon palaset toiselle leivistä ja jauha mustapippuria pintaan.
  • Käännä toinen leipäsiivu päälle ja iske grilliin. Muutama minuutti ja voilá, makuelämys on valmis! Jos haluat, voit halkaista leivän kulmasta kulmaan!
Markus lisäsi leipien väliin vielä salaattijuustoa ja maku oli tämänkin lisäyksen jälkeen aivan nam nam!


Follow on Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti