Meillä on menossa jääkaapin tyhjennys viikonloppu, tai siis, nythän se on jo ihan loppusuoralla. Meille oli vihanneslokeroihin kertynyt järkyttävä määrä juureksia, joista loihdimme kalan (jonka otimme pakkasesta, eli tämä oli siis myös pakkasen tyhjennys viikonloppu) kyytipojaksi uunijuureksia! Alkuun Markus keitti ihanan maa-artisokkakeiton. Koska tarkoitukseni ei ole tehdä tästä nimenomaisesta blogista ruokablogia, päätin vain teidän kiusaksenne mainostaa, kuinka hyvää ruokaa minun Markukseni minulle loihti! ;-)
Jääkaapin tyhjennys suunnitelmiin kuuluivat alusta alkaen myös chorizo-paprika-muffinit, koska jääkaappiimme oli jäänyt muutama suippopaprika selkeästi odottelemaan näiden herkkujen leipomista! Tunti sitten sain muffinit uunista ja nyt niitä on jäljellä enää neljä, Markus siis ainakin piti maistamastaan! Ja pakko kyllä myöntää, että vaikken makkaroiden suuri ystävä olekaan, nämä kyllä upposivat minuunkin! Ohjeen pohjan löysin uusimmasta Maku-lehdestä, mutta muokkasin sitä hieman omien tarpeidemme mukaan!
P.s. Eilen sain vihdoin lääkäriltä "diagnoosin" omituisiin järkyttävän koviin maha- ja suolistokipuihin, jotka yleensä iskevät keskellä yötä, kun niitä kaikkein vähiten osaa odottaa. Diagnoosina ei ollutkaan sairaus (LUOJAN KIITOS!!!), vaan enemmänkin tila, joka vaatii elämäntapa(tai siis lähinnä ruokavalio-)muutoksia. Ajattelin tämänkin asian tiimoilta jossain vaiheessa postailla, koska pääasiassa tämän tilan hoito liittyy ruokaan ja erilaisiin valintoihin ruuan suhteen. Joten stay tuned!
Ainekset:
100g Chorizo-makkaraa viipaleina
3 yrttimarinoitua valkosipulinkynttä
1 punainen suippopaprika
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl emmental juustoraastetta
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
Päälle:
Emmental juustoraastetta
- Hienonna chrorizo ja valkosipulit sekä kuutio suippopaprika. Paista chorizo omassa rasvassaan, kunnes se on saanut vähän väriä. Lisää joukkoon valkosipuli sekä paprika. Paista hetki, mausta oreganolla ja basilikalla ja jäähdytä seos sen jälkeen hyvin.
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola, kermaviili, kananmunat sekä juustoraaste. Kaada joukkoon vielä chorizo-seos ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Laita pellille muffinssivuokia ja lusikoi taikina tasaisesti vuokiin. Laita päälle vielä reilusti juustoraastetta. Paista muffinsseja 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Tarjoile muffinssit lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti