maanantai 4. marraskuuta 2013

Piimä-banaanikakku

Kuten jo banaanipannukakkujen yhteydessä mainitsin, Markus toi viime viikolla töistä ison muovikassillisen banaaneja! Itse syön aina banaanit lähes raakana enkä tavallisesti edes koske ns. kuolleisiin banaaneihin, joiksi nimitäin kaikkia banaaneja, jotka ovat ruskeiden pilkkujen peittämiä. En kuitenkaan tahtonut heittää yhtään banaania pois, joten käytin kaikki mahdolliset keinot hyväkseni, jotta saisin ne tuhottua. Söin jopa itse muutaman kuolleen banaanin, voin siis olla itsestäni ylpeä! :-D

Jääkaapissamme oli mallaslimpun jäljiltä vielä lähes litra piimääkin, joten päätin tehdä yhdistelmäkakun: piimäkakun ja banaanikakun kaikki parhaat puolet samassa vuoassa. Ja lopputulos oli herkullinen! Lisäksi kakku on erittäin helppo ja nopea tehdä, koska kaikki ainekset sekoitetaan vain keskenään eikä mitään tarvitse vatkata yleiskoneella kuohkeaksi vaahdoksi. Piimäkakku merkitsee minulle yleensä joulunpyhien herkuttelua, joten banaani piimäkakun joukossa teki kakusta vähemmän jouluisan ja ennemminkin normaalin banaanikakun makuisen! Eipä tarvinnut heittää mitään pois! ;-)


Ainekset:
4 dl piimää
2 dl sokeria
2 dl taloussiirappia
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
175 g voita
3 banaania


  • Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa ja jäähdytä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit lautaselle valmiiksi.
  • Sekoita keskenään piimä, sokeri ja siirappi tasaiseksi massaksi. Lisää kuivat aineet piimäseokseen vatkaten. Lisää joukkoon banaanit ja lopuksi sulatettu voi. 
  • Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku vuuastaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti