Maku-lehden virallisessa viimeisessä numerossa, eli lokakuussa mainostamassani jenkki-teemaisessa lähdessä oli Babyshower-jutun yhteydessä karpalo-toffee-kuppikakkujen ohje, jota päätin jo lehden ensi kertaa käteen saadessani kokeilla. Ja kuppikakuistahan tuli aivan ihania, taikinakin oli niin hyvää, että pelkäsin jo hetken sen päätyvän muualle kuin uuniin paistumaan. Turkkilainen jogurtti teki taikinasta aivan taivaallista ja paiston aikana sulaneet Dumle-palaset tekivät siitä vielä ihanampaa. Ja vähän jäähtyneet kuppikakut vasta herkkuja olivatkin!! Tai sitten kuorrutuksen kanssa ehkä kuitenkin vielä parempia. En tiedä. Joka tapauksessa tämä resepti taikinavaiheesta lopulliseksi tuotteeksi kuorrutuksineen oli menestys jo syntyessään!! Suosittelen kaikille, tästä tuli nimittäin minun uusi vakkari kuppikakkuresepti!!
Aivan ihanaa isänpäivä viikonloppua kaikille, muistakaa helliä isejänne ihanilla makeilla herkuilla! Niistä minäkinä lupaan viimeistään heti alkuviikosta päivitellä reseptejä!
Ainekset:
150g pehmeää voita
1½ dl sokeria
3 munaa
1 prk turkkilaista jogurttia
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1½ dl Dumle-karkkeja pieneksi pilkottuna
1 dl kuivattuja karpaloita silputtuna (Ensi kerralla jätän nämä pois ja korvaan Dumle-karkeilla!!)
Kuorrutus:
200g tuorejuustoa
150g ranskankermaa
2 dl tomusokeria
Koristeluun:
1 dl Dumle-karkkeja paloiteltuna
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen muna-sokeriseokseen ja vatkaa sekaisin. Lisää jogurtti nuolulla sekoittaen.
- Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan kuivattujen karpaloiden sekä Dumle-karkkien kanssa. Älä vaivaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
- Jaa taikina muffinssipellin kuoppiin asetettuihin muffinssivuokiin. Paista leivoksia 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Yhdistä kuorrutusta varten tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä seos kuppikakkujen päälle. Koristele karkeilla.
- Älä kuorruta kuppikakkuja etukäteen, jos niitä ei olla syömässä. Dumle-karkit alkavat nimittäin sulaa kuorrutteen päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti