...vaikkakin tämän vuoden joulun toiset tortut! ;-)
En malttanut odottaa joulutorttujen leipomisen kanssa joulukuuhun, joten leivoin ensimmäiset jo marraskuussa. Silloin joulutorttuja leipoessani sain Markukselta kummaksuvia katseita, kun en tehnytkään kaikista tortuista niitä, ah, niin ihania hakaristin muotoisia perinteisiä joulutorttuja. Siksi ajattelin tehdä joulutorttupäivityksen näin heti joulukuun alkuun, jotta joku joulutorttuleipuri voisi löytää joulun ajan nautiskeluun uusia ulottuvuuksia.
Koska tässä päivityksessä on kyse ainoastaan joulutorttumallin esittelystä, en ole tehnyt taikinaa itse. Luumumarmeladina käytin Rainbow:n luumumarmeladia, jota en suosittele käytettäväksi uuniin laitettaviin leivonnaisiin. Alusta alkaen marmeladi oli mielestäni aivan liian löysää eikä todellakaan säilyttänyt muotoaan paiston aikana, vaan levisi inhottavasti liian suurelle alalle. Suosittelen siis maksamaan sen 30-40 centtiä enemmän ja ostamaan marmeladia, joka pysyy muodossaan eikä valu uunissa.
Tarvitset:
Joulutorttu taikinaa
luumumarmeladia
terävän veitsen
kananmunaa voiteluun
tomusokeria koristeluun
vettä muotoiluun
1. Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi. Leikka terävällä veitsellä kuvanmukaiset viillot neliöiden kulmiin. Varmista, että viillot ovat menneet koko matkalta läpi.
2. Kastele kulmat ja keskusta vedellä ja ala taittaa kulmia keskelle.
3. Paina kulmat hyvin keskelle, jotta ne eivät aukea paiston aikana. Painauma saa olla epäsiistikin, koska hillo tulee pisteeksi ii:n päälle.
4. Lopputuloksen tulee näyttää kutakuinkin tältä.
5. Voitele joulutortut kevyesti ja asettele kunnon nokareet luumumarmeladia torttujen keskelle. Älä arastele. Hillo on joulutorttujen kaikkein paras osa, ainakin allekirjoittaneen mielestä. Paista joulutorttuja n. 200 asteisen uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Oikean paistoajan löydät ainoastaan tarkkailemalla joulutorttujen tummumista. Itse en päästä torttuja koskaan liian tummiksi, toiset taas pitävät juuri tummemmista tortuista. Makuasia siis tämäkin, joten päätä itse, mikä on hyvää!
6. Tämä kuva ei ole kovin kaunis, mutta halusin vielä korostaa, mitä tarkoitin sillä, että marmeladi eli uunissa aivan omaa elämäänsä. Not Good.
7. Tomusokerit pintaan ja valmista!
Hauskaa joulun odotusta kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti