sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Herrasväen pikkuleivät

Lähdemme huomenna viikoksi kiertämään Keski-Euroopan kauniita kaupunkeja Etelä-Saksaan ja Pohjois-Itävaltaan ja tulemme takaisin vasta viikko ennen joulua, joten oli aika aloittaa joulun valmisteleminen täällä kotona.

Tänä viikonloppuna meillä leivottiin leipää, ruskeita pipareita, herrasväen pikkuleipiä, karamellimanteleja sekä suklaakonvehteja. Nyt en ehdi millään kaikkia ihania reseptejä tänne päivittelemään, mutta aion sen kuitenkin vielä ennen joulua tehdä. Koska pipareiden leipominen kuuluu jouluun ja olemme juuri kriittisimmät hetket poissa Suomesta ja minä poissa blogini läheltä, päätin päivittää tämän reseptin ensimmäisenä, leipiä sun muita kun voi leipoa ihan koska tahansa.

Reseptin löysin Ullan Unelman nettisivuilta reseptipankista, ja muuntelimme pikkuleipien ulkonäköä enemmän omiin tarkoituksiimme sopivaksi. Lopputulos oli aivan ihana! Suosittelen herrasväen pikkuleipiä yhdeksi pipari sortiksi kaikkien mahdollisten ihanien herkkujen joukkoon!


Ainekset:
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
kidesokeria

Väliin:
Vadelmamarmeladia


  • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen kananmuna. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita voi-sokeri-kananmuna -seokseen. Muotoile taikinasta tanko/pallo ja kääri se kelmuun. Aseta taikina hetkeksi jääkaappiin kylmenemään.
  • Kaulitse taikina reilusti jauhotetulla alustalla puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä ympyröitä muotilla. Paista pipareita 200 asteisessa uunissa n. 8 - 10 minuuttia. Pikkuleivät eivät saisi kovasti ruskistua.
  • Ota pikkuleivät uunista ja pyörittele ne lämpiminä kidesokerin joukossa siten, että lopuksi sokeria jää reilusti niiden päälle. Jäähdytä hyvin.
  • Täytä pikkuleivät pienellä määrällä marmeladia ja tarjoile!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti